support » BESTELLINGEN BEHEREN

BESTELLINGEN BEHEREN

Jouw bestellingen beheren

Inleiding

Telkens wanneer je bij Archonia.com een bestelling plaatst, wordt een verzending klaargemaakt op basis van de gegevens uit jouw bestelling. Deze bestel- en verzendgegevens worden automatisch opgeslagen en bewaard.

In een aparte rubriek, die je kunt bereiken via jouw persoonlijke account pagina, kun je alle door jou geplaatste bestellingen (met bijhorende verzendgegevens) raadplegen en waar nodig/mogelijk beheren.

Jouw openstaande verzendingen bekijken

Jouw persoonlijke account pagina bevat een link "bekijk uw openstaande verzendingen" die je verwijst naar alle verzendingen dit op dit moment nog niet zijn afgewerkt. Onder bepaalde voorwaarden kun je 2 of meer verzendingen tot één gemeenschappelijke verzending samenvoegen. Op die manier kan je een flink stuk op de verzendkosten besparen.

Jouw afgesloten verzendingen bekijken

Via de verwijzing "Bekijk uw afgesloten verzendingen" kun je de verzendingen bekijken die al eerder werden afgehandeld. Als je ooit bestellingen hebt geannuleerd, kun je deze ook via deze link bekijken. Het zal overigens bij kijken blijven, want afgesloten verzendingen kunnen niet meer worden gewijzigd.

Een verzending in detail bekijken

In de lijst van verzendingen kun je bij elke verzending op het bijhorende icoontje of de bestelcode(s) klikken. Hierdoor kom je op de detailpagina terecht waar je de volledige inhoud van de geselecteerde verzending krijgt te zien.

Op de detailpagina wordt links bovenaan steeds het totaal van de verzending getoond, met een afzonderlijke vermelding van zowel het totaal van de bestelling als de verzendkosten. Indien de verzending uit verschillende bestellingen bestaat, wordt het totaal van elke bestelling afzonderlijk vermeld. Op die manier krijg je in één oogopslag te zien wat je voor elk van de onderdelen dient te betalen.

Vlak onder het totaal wordt het leveringsadres vermeld. Dit is het adres naar waar alle artikelen uiteindelijk zullen worden verzonden.

Als je gebruik maakt van een koerierdienst (zoals DPD) tref je onder het leveringsadres nog het trackingnummer aan. Met dit nummer kun je de status van jouw verzending op de voet volgen via de website van de koerierdienst.

In het centrale deel van de pagina volgt een overzicht van de verzending, waarin volgende informatie wordt getoond:

 • een gedetailleerde beschrijving van elke bestelling die deel uitmaakt van de verzending
 • gegevens m.b.t. de levering

Telkens worden de verschillende onderdelen van de nodige financiële details voorzien. De bijhorende totalen worden nog eens netjes herhaald in de samenvattende kolom die zich aan de rechterzijde van het overzicht bevindt.

Jouw bestellingen wijzigen

De gedetailleerde beschrijving van jouw bestelling, die je terugvindt in het detailbeeld van jouw verzending, bevat een aantal icoontjes die jou de mogelijkheid bieden om - indien gewenst - een aantal wijzigingen door te voeren. Zo kun je per bestelling volgende acties ondernemen:

 • de bestelling annuleren
 • artikels uit de bestelling verwijderen
 • de bestelling als aparte verzending versturen
 • de bestelling reactiveren
 • de bestelling bevestigen
 • krediet toewijzen

Elk van deze icoontjes leidt je naar een aparte pagina waar de desbetreffende actie verder wordt toegelicht en je eventueel wordt gevraagd extra stappen te ondernemen die nodig zijn om de actie effectief uit te voeren.

 Terug naar boven

Een bestelling annuleren

Om een bestelling te annuleren, dien je de detailpagina te openen van de verzending waartoe die bestelling hoort. In de detailbeschrijving van de bestelling wordt onderstaand icoontje getoond:

cancel_order

Indien je op dit icoontje klikt, wordt de functie "annuleren" geactiveerd. Je wordt dan naar een pagina geleid waar je wordt gevraagd deze functie nog eens extra te bevestigen door het aldaar getoonde aankruisvakje aan te vinken. Als je vervolgens op de knop "annuleren" klikt, wordt de bestelling onherroepelijk geannuleerd. Je kan deze achteraf niet meer opnieuw activeren. De knop "terug" biedt je de mogelijkheid deze functie terug te verlaten zonder de bestelling te annuleren.

 Terug naar boven

Samenvoegen van bestellingen

Vaak is het mogelijk om 2 of meer bestellingen tot één gemeenschappelijke verzending samen te voegen. Op die manier kun je flink besparen op de verzendkosten.

Zodra de mogelijkheid bestaat bestellingen samen te voegen, verschijnt naast elk van de openstaande bestelling een aanvinkbaar vakje (beschikbaar onder jouw account pagina). Door deze vakjes aan te vinken en vervolgens onderaan op de bijhorende knop te drukken, bepaal je zelf welke bestellingen je wenst samen te voegen.

Het combineren van bestellingen zal in meerdere gevallen mogelijk zijn:

1. Pre-orders + Gewone artikels

Indien je graag nog iets extra toevoegt aan je gefinaliseerde items kun je het vakje aanvinken onder de finaliseerknop. Je krijgt vervolgens 24u de tijd om een bijkomende bestelling te plaatsen. De gratis zendmethode “combineren met andere bestelling” zal automatisch geactiveerd worden in jouw winkelmandje. Je hebt dan dus 24u de tijd om bijkomende bestellingen te plaatsen en deze zelf te combineren in je orderoverzichtje. Vergeet deze laatste stap niet en combineer je bestellingen want dit zal niet automatisch gebeuren!

2. Combineren van verschillende gewone bestellingen

Indien je meerdere gewone bestellingen hebt openstaan (bijvoorbeeld een order dat wacht op een herbevoorrading en je plaatst ondertussen nog een bestelling voor extra artikels) ga je deze ook kunnen combineren tot een enkele zending indien je dit wenst. Er zullen wel zendkosten aangerekend worden voor elke bestelling maar de extra zendkosten worden na het combineren automatisch teruggeboekt naar jouw winkelkrediet. Dit bedrag zal dus beschikbaar worden gemaakt voor toekomstige aankopen.

De bestellingen binnen een gecombineerde zending zullen tevens afzonderlijk aangerekend worden maar eens alle items voorradig en alle betalingen uitgevoerd zijn zullen ze gecombineerd worden tot een enkele bestelling. Ze zullen vervolgens samengevoegd worden in een pakketje en opgestuurd worden naar het adres of afhaalpunt van jouw keuze!

Samenvoegen van bestellingen is enkel mogelijk onder bepaalde voorwaarden:

 • Er zijn minstens 2 openstaande bestellingen aanwezig
 • De openstaande bestellingen zijn nog niet in verwerking (eens het order verwerkt wordt door ons magazijn zullen aanpassingen niet meer mogelijk zijn)

 Terug naar boven

Artikels uit een bestelling verwijderen

Zo lang jouw bestelling nog niet door ons is verwerkt, kun je desgewenst artikels uit jouw bestelling verwijderen. Je dient hiervoor de detailpagina te openen van de verzending die bij jouw bestelling hoort. In de detailbeschrijving van jouw bestelling wordt onderstaand icoontje getoond.

cancel_orderitem

Indien je op dit icoontje klikt, wordt de functie "artikels verwijderen" geactiveerd. Je wordt dan naar een pagina geleid waar je een lijstje te zien krijgt van de artikels die tot deze bestelling behoren. Naast elk artikel in dit lijstje is een aankruisvakje voorzien. Door de vakjes aan te vinken en vervolgens op de knop "verwijderen" te klikken, worden de geselecteerde artikels onherroepelijk uit jouw bestelling verwijderd.

 Terug naar boven

Een bestelling als aparte verzending laten versturen

Indien jouw verzending uit verschillende bestellingen bestaat, kun je een van die bestellingen als aparte verzending laten versturen.

Via het detailoverzicht van de verzending krijg je de details te zien van alle bestellingen die van deze verzending deel uitmaken. Als je 2 of meer bestellingen hebt binnen deze verzending, tref je in het detail van elk van deze bestellingen onderstaand icoontje aan:

detach_order

Zodra je op het icoontje klikt van de bestelling die je apart wil laten verzenden, wordt de bijhorende bestelling in een aparte verzending geplaatst. Daarbij blijven de adresgegevens behouden: zowel de oorsponkelijke als de nieuwe verzending zullen op hetzelfde adres worden afgeleverd. Uiteraard zul je hiervoor extra verzendkosten moeten betalen

Indien je je hebt bedacht (of vergist), kun je via het overzicht van de verzendingen beide verzendingen opnieuw tot een enkele verzending samenvoegen.

 Terug naar boven

Heractiveren van een bestelling

Indien je een bestelling hebt geplaatst met creditcard, dan wordt die creditcard afgeboekt zodra de bestelling klaar is voor verzending Daarbij gebeurt het al wel eens dat die credit card om de een of andere reden niet kan worden afgeboekt.

In dat geval wordt jouw bestelling tijdelijk geblokkeerd en word je via email hiervan op de hoogte gebracht. Je kunt deze bestelling weer heractiveren via onderstaand icoontje dat je op de detailpagina van jouw bestelling terugvindt:

reactivate_order

In de activeringspagina - waar je automatisch terecht komt zodra je op dit icoontje klikt - word je uitgenodigd jouw credit card gegevens opnieuw in te vullen. Indien je vermoedt dat jouw credit card de oorzaak van de problemen is en/of ondertussen is vervallen, kan je nu de gegevens van een andere credit card invullen. Indien je vervolgens op de bijhorende knop onderaan klikt, wordt jouw bestelling terug in het verwerkingsproces opgenomen en zal een nieuwe poging worden ondernomen om jouw credit card af te boeken.

 Terug naar boven

Jouw bestelling (her)bevestigen

Het komt wel eens voor dat een bepaald artikel uit jouw bestelling niet meer wordt geleverd door onze leverancier(s). In dat geval zijn we genoodzaakt dit artikel uit jouw bestelling te verwijderen. Tegelijk wordt jouw bestelling tijdelijk aan de kant gezet. Uiteraard brengen we je hiervan op de hoogte via email. Jij beslist dan zelf of je de gewijzigde bestelling verder wenst te ontvangen, of dat je deze liever wenst te annuleren.

Via het detailscherm van de verzending kun je de huidige toestand van jouw bestelling bekijken. Als jouw bestelling aan de kant werd gezet, zul je onderstaand icoontje aantreffen:

confirm_order

Indien je op dit icoontje klikt, wordt de functie "bestelling bevestigen" geactiveerd. Je wordt dan naar een pagina geleid waar je wordt gevraagd deze functie nog eens extra te bevestigen door het aldaar getoonde aankruisvakje aan te vinken. Vervolgens dien je een keuze te maken uit een van de volgende opties, door op de overeenkomstige knop te klikken:

 • de bestelling bevestigen
 • de bestelling annuleren
 • de pagina verlaten

Indien je de optie "bestelling bevestigen" kiest, wordt de bestelling terug verder afgehandeld. Kies je daarentegen voor "bestelling annuleren", dan wordt de bestelling onherroepelijk geannuleerd. Via de knop "terug" tenslotte kun je de pagina verlaten zonder enige actie te ondernemen.

 Terug naar boven

Krediet toewijzen aan een bestelling

Indien je krediet hebt staan bij Archonia.com, kan je dat krediet gebruiken om openstaande bestellingen te betalen. Daarbij zijn ook gedeeltelijke betalingen toegestaan.

In het detailoverzicht van jouw verzending zie je in het detailbeeld van de bestellingen onderstaand icoontje verschijnen:

use_credit

Indien je op dit icoontje klikt, wordt de functie "krediet gebruiken" geactiveerd. Je wordt dan naar een aparte pagina geleid waar je wordt gevraagd het bedrag in te vullen dat je wenst te besteden aan de betaling van de geselecteerde bestelling. Uiteraard kan je daarbij niet meer krediet toewijzen dan jouw kredietsaldo toelaat.

Door op de knop "krediet toewijzen" te klikken, wordt het door jouw toegewezen bedrag van jouw kredietsaldo afgehaald en overgeboekt naar de bestelling. Via de andere knop verlaat je de pagina zonder krediet toe te wijzen.

 Terug naar boven

Welkom!!
 
Je winkelmandje
artikelen0
Totale prijs:EUR 0.00
Alle prijzen BTW incl

 Bekijk winkelmandje
 
Je voorbestellingen

Je hebt momenteel nog geen voorbestellingen.

 
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Blog
 
Beveiligde verkoop
Betaal je bestellingen bij Archonia.com via PayPal, iDEAL, Giropay, Bankoverschrijving, Bancontact/Mistercash, Visa of Mastercard. Alle transacties zijn 100% veilig dankzij AES 256-bit SSL Security via Thawte en beveiligde afhandeling via onze zeer betrouwbare partner voor alle betalingsverkeer Ogone.
Betrouwbare verzendmethoden
DPD, UPS en De Post
 
 

 
Please wait, loading