support » HANDLING en LEVERING

HANDLING en LEVERING

Dit hoofdstuk behandelt de levering van goederen die u bij Archonia.com heeft besteld: <br> <ul><li>de verschillende leveringsmogelijkheden en <li>de kosten van handling en shipping.</ul>

Verzendopties & Kosten

Momenteel zijn er de volgende leveringsmogelijkheden:

 • koerierdiensten - momenteel werken we met DPD, PostNL en UPS.
 • de post .
 • afhaling.

Vergeet niet dat u een eens gekozen leveringsmethode later niet meer kunt wijzigen. Als u dit toch wenst, moet u met ons contact opnemen via sales@archonia.com . Geef duidelijk het bestelnummer aan en de reden waarom u wenst te veranderen.

Een volledige lijst van de kosten per verzendoptie vind je op onze Shipping pagina.

 Terug naar boven

Levering via koerierdiensten versus de post

De belangrijkste verschillen tussen een koerierdienst en de post zijn:

 • de snelheid: afhankelijk van het land waar u zich bevindt, kan het 1 tot 5 werkdagen duren alvorens de goederen worden geleverd. We zullen u bericht laten wanneer uw goederen werden verzonden zodat u weet wanneer u een pakje kunt verwachten. Dit is in de meeste gevallen een veel snellere manier dan via de post.
 • veiligheid: als de verzending gebeurt via een koerier, zijn de goederen verzekerd. Dit betekent dat u volledig wordt terugbetaald als er iets met de goederen gebeurt. Via de post zijn de goederen helemaal NIET verzekerd. Daarom versturen we nooit bestellingen van meer dan 150 euro via de post. Als u er toch voor kiest om de post te gebruiken voor de verzending van bestellingen voor een hoger bedrag, erkennen we hiervoor geen aansprakelijkheid.
 • opvolging: als u een koerierdienst gebruikt, kunt u uw pakje opvolgen. Via de post kunt u uw bestelling in België niet opvolgen, zodra een pakje ons magazijn verlaat is het niet op te sporen tot het bij u verschijnt.
 • levering: koerierdiensten leveren alleen tijdens de kantooruren. De postbode ook, maar u heeft de bijkomende mogelijkheid om uw pakketje op te halen in het postkantoor in uw buurt.

Gezien de bovenstaande verschillen adviseren we dat u zo veel mogelijk kiest voor de koerierdiensten die we aanbieden - in het bijzonder omdat we niets kunnen garanderen als u kiest voor de post. We doen ons best om de kosten voor koerierdiensten zo laag mogelijk te houden, maar kunnen begrijpen dat dit voor sommigen onder u nog te duur is. Vergeet echter niet dat een pakketje verloren in de post u nog meer kan kosten...

 Terug naar boven

Verzending met PostNL

PostNL (vroeger gekend als TNT Post) is de marktleider in Nederland voor de levering van pakjes. Deze firma werd recent aan ons aanbod toegevoegd om uw pakjes tegen een heel goede prijs/kwaliteit verhouding te kunnen bezorgen in Nederland.

Hoofdkenmerken:

 • Prijs: een vaste prijs voor alle pakketten onder de 15 kg. Voor pakjes van 2 kg en meer, is de prijs meestal ook goedkoper dan de gewone post.
 • Gewicht: één vaste prijs voor alle pakjes van minder 15 kg. Het toevoegen van extra artikelen aan uw bestelling kost u dus geen extra verzendkosten (op voorwaarde dat het totale gewicht van uw bestelling minder is dan 15 kg)
 • Snelheid: uw pakje wordt meestal al 1 of maximaal 2 werkdagen na de verzending bij u afgeleverd. En het is uiteraard meegenomen dat PostNL ook op zaterdag pakjes aflevert.
 • Opvolging: voor grotere pakketten voorzien wij de mogelijkheid tot het opvolgen van de levering van uw pakket via de website van PostNL. U gebruikt hiervoor het pakketnummer dat is vermeld in de bevestigingsemail die u van ons ontvangt zodra uw pakket onze magazijnen heeft verlaten.
 • Veiligheid: de aflevering van uw bestelling is verzekerd. Dit betekent dat u wordt terugbetaald als de zending verdwijnt of als uw bestelling onherstelbaar werd beschadigd tijdens het transport. Bij de aflevering van grotere pakketten, wordt u gevraagd uw handtekening te plaatsen bij de overhandiging van uw pakket.


PostNL doet zijn uiterste best om het pakketje af te leveren op het moment dat u vermoedelijk thuis bent, dus het kan best zijn dat PostNL nog na 18u bij u aanbelt. Indien uw pakket niet kan afgeleverd, kan u een afspraak maken met PostNL voor een tweede aflevering of u kan het pakket ophalen in het postkantoor dat vermeld staat op het afleverbericht. Uw pakket blijft max. 21 dagen in het postkantoor, daarna zal het naar ARCHONIA worden teruggestuurd.

 Terug naar boven

Verzending met DPD

DPD is een afkorting voor `Direct Parcel Distribution'. DPD vraagt een redelijke prijs voor de aflevering van uw bestelling. Om te weten te komen of we in uw land DPD aanbieden, bezoekt u best onze shipping pagina. Kies uw land uit het drop-down menu onderaan de pagina en u krijgt alle opties die voor uw land beschikbaar zijn. Als DPD niet op de lijst staat voor uw land, contacteer ons dan via sales@archonia.com en we zullen nagaan of het mogelijk is om uw land toe te voegen aan de DPD dienstverlening. Hoofdkenmerken:

 • Prijs: een vaste prijs voor alle pakketten onder de 15 kg. Voor pakjes van 2 kg en meer, is de prijs meestal goedkoper dan de gewone post.
 • Gewicht: één vaste prijs voor alle pakketten van minder 15 kg. Het toevoegen van extra artikelen aan uw bestelling kost u dus geen extra verzendkosten (op voorwaarde dat het totale gewicht van uw bestelling minder is dan 15 kg) !
 • Snelheid: pakjes naar de Benelux, Duitsland, de noordelijke delen van Frankrijk en GB zouden 1 tot 2 werkdagen later moeten aankomen, voor andere landen is de duur maximum 5 werkdagen. We sturen u een bevestigingsemail zodra uw goederen werden verzonden, zodat u weet wanneer u de levering van uw bestelling kan verwachten. Via de DPD-website kunt u de levertijdtabellen voor uw land nagaan.
 • Tracking & opvolging: u kan de levering van uw pakketje op de DPD-website. U gebruikt hiervoor het pakketnummer dat is vermeld in de bevestigingsemail die u van ons ontvangt zodra uw pakket onze magazijnen heeft verlaten.
 • Veiligheid: de aflevering van uw bestelling is verzekerd. Dit betekent dat u wordt terugbetaald als de zending verdwijnt of als de bestelling onherstelbaar werd beschadigd tijdens het transport .

Houd er echter rekening mee dat uw pakketje alleen overdag wordt geleverd!! Misschien wenst u een ander leveringsadres in te geven (familie, ouders, werk, ..) als u tijdens de kantoortijd niet thuis bent. DPD zal uw pakketje 3 keer aanbieden, alvorens het naar ARCHONIA terug te sturen.

Opmerkingen: in Frankrijk werkt DPD samen met EXAPAQ (www.exapaq.com). In GB werkt DPD met Fastlink.

 Terug naar boven

UPS

UPS is `United Parcel Service'. Dit koerierbedrijf is interessant als u buiten Europa woont of als u verblijft in een land waar de DPD-diensten niet beschikbaar of geschikt zijn.
Om te weten te komen of we in uw land UPS aanbieden, klikt u op de knop Beschikbare leveringsmogelijkheden onderaan dit scherm. Vul het land waar u verblijft in in het vakje op de volgende pagina en u krijgt alle opties die voor u beschikbaar zijn. Als voor uw land UPS niet op de lijst staat of indien uw land helemaal niet op de lijst staat, en u wenst toch gebruik te maken van UPS, vraag het ons dan via sales@archonia.com en we zullen onderzoeken of het mogelijk is om uw land toe te voegen.

Hoofdkenmerken:
 • prijs: deze dienst is heel wat duurder dan de gewone post. Zie pagina leveringsprijzen voor meer concrete informatie. Voor pakketten met een hoog gewicht echter, wordt de prijs betaalbaarder in vergelijking met de gewone post.
 • snelheid: de verzonden pakjes worden ten laatste afgeleverd binnen de 5 werkdagen. We zullen u bericht laten wanneer uw goederen werden verzonden zodat u weet wanneer u een pakje kunt verwachten.
 • veiligheid: als de verzending gebeurt via een koerier, zijn de goederen verzekerd. Dit betekent dat u volledig wordt terugbetaald als er iets met de goederen gebeurt.
 • opvolging: u kunt een pakketje volgen -controleren waar uw items zich bevinden via de UPS-website. U gebruikt hiervoor het pakketnummer dat we u hebben bezorgd in de kennisgevingse-mail.
Houd er echter rekening mee dat het pakketje alleen overdag wordt geleverd!! Misschien wenst u een ander leveringsadres in te geven (ouders, uw beroepsadres, ..) als u tijdens kantoortijd niet thuis bent. Het pakketje wordt 3 keer aangeboden alvorens aan ons te worden teruggestuurd.

 Terug naar boven

Post

We bieden eveneens de mogelijkheid om pakjes af te leveren via de post.
Dit is mogelijk in de meeste landen. Om te weten te komen of we in uw land de post aanbieden, klikt u op de knop Beschikbare leveringsmogelijkheden onderaan dit scherm. Vul het land waar u verblijft in in het vakje op de volgende pagina en u krijgt alle opties die voor u beschikbaar zijn. Als voor uw land de post niet op de lijst staat of indien uw land helemaal niet op de lijst staat, en u wenst toch gebruik te maken van de post, vraag het ons dan via sales@archonia.com en we zullen onderzoeken of het mogelijk is om uw land toe te voegen.
We maken een onderscheid tussen de gewone post en de priorpost. Het verschil betreft hoofdzakelijk de snelheid: priorpost is duurder, maar zou ook sneller moeten zijn.
Hoofdkenmerken:
 • prijs: dit is de goedkoopste dienst. Zie pagina leveringsprijzen voor meer concrete informatie. De gewone post is merkelijk goedkoper dan de meeste andere verzendmethodes, behalve bij een groot volume. Priorpost is duurder, het prijsverschil met een koerierdienst is bijgevolg kleiner.
 • snelheid: pakjes zullen worden afgeleverd binnen een aantal werkdagen. We zullen u bericht laten wanneer uw goederen werden verzonden zodat u weet wanneer u een pakje kunt verwachten. Priorpost zou merkelijk sneller moeten zijn dan de gewone post. Er is echter geen garantie. De ervaring heeft ons geleerd dat het verzenden van pakjes via de post van een paar dagen tot een paar weken kan duren.
 • veiligheid: de goederen zijn NIET verzekerd.
 • opvolging: het is NIET mogelijk om een pakje te volgen - zelfs wanneer uw plaatselijke postdiensten dit dienen te leveren, doen de Belgische postdiensten dit niet. Het is bijgevolg niet mogelijk om een pakje te volgen.
Neem met ons contact op als u uw pakketje nog steeds niet heeft ontvangen 3 weken nadat u van ons een e-mail heeft gekregen dat de goederen onderweg zijn.
Houd er echter rekening mee dat het pakketje alleen overdag wordt geleverd!! Als het niet kan worden afgeleverd, wordt het pakje meestal afgeleverd bij het dichtstbijgelegen postkantoor waar u het op een meer geschikt moment kunt ophalen.

 Terug naar boven

Afhaling

In sommige landen kunt u uw pakjes komen ophalen. Dit is het geval voor klanten in België. Voor andere landen is dit niet mogelijk.
We moedigen deze levermethode niet aan.
Het ophalen van onze goederen geschiedt aan ons magazijn. U vindt het op onderstaand adres:
  ANDROME NV
  Wetenschapspark 4
  B-3590 DIEPENBEEK
  België
U kunt uw goederen komen ophalen:
 • van maandag tot vrijdag tussen 9u30 en 12u00 en 13u30 en 17u00.
 • niet op een betaalde feestdag en ook niet tijdens het weekend.
Merk op dat we geen winkel hebben waar u bepaalde producten kunt bekijken. Het magazijn is alleen een afhaalpunt.
Daar waar Archonia.com een dealer is van of een deelnemer aan een conventie, kunt u de goederen ook afhalen aan de conventie. Dit is een gemakkelijke en goedkope manier om de goederen, die u op de conventie heeft gekocht, mee te nemen.
Hoofdkenmerken:
 • kosten: je betaalt enkel een kleine administratieve handling kost
 • snelheid: de pakjes kunnen worden opgehaald zodra u de bevestigingse-mail heeft ontvangen dat de bestelling is verzonden.
 • veiligheid: nvt
 • opvolging: nvt

 Terug naar boven

Het wijzigen van de verzendoptie van een bestelling bij Archonia.com

Vergeet niet dat u een eens gekozen leveringsmethode later niet meer kunt wijzigen. Als u dit toch wenst, moet u met ons contact opnemen via sales@archonia.com . Geef duidelijk het bestelnummer aan en de reden waarom u wenst te veranderen.

 Terug naar boven

Landen waarnaar kan worden verzonden via Archonia.com

We verzenden naar een hele reeks landen en er zijn verschillende verzendopties mogelijk voor de meeste landen. U kunt de volledige lijst en de bijhorende kosten bekijken op onze Shipping pagina.
Open vervolgens de keuzelijst met landen en u zult zien welke landen momenteel worden ondersteund.
Als uw land niet op de lijst staat, en u wenst toch gebruik te maken van Archonia.com, vraag het ons dan via sales@archonia.com en we zullen onderzoeken of het mogelijk is om uw land toe te voegen.
Voor landen waarmee we nog geen ervaring hebben opgedaan zullen we waarschijnlijk een test opzetten waarbij alleen UPS als verzendmethode en een bankoverschrijving als betalingswijze zullen worden aanvaard, dit zijn de betrouwbaarste mechanismen.

 Terug naar boven

Groothandel - grote hoeveelheden

Momenteel bieden we geen groothandel opties aan.

 Terug naar boven

Welkom!!
 
Je winkelmandje
artikelen0
Totale prijs:EUR 0.00
Alle prijzen BTW incl

 Bekijk winkelmandje
 
Je voorbestellingen

Je hebt momenteel nog geen voorbestellingen.

 
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Blog
 
Beveiligde verkoop
Betaal je bestellingen bij Archonia.com via PayPal, iDEAL, Giropay, Bankoverschrijving, Bancontact/Mistercash, Visa of Mastercard. Alle transacties zijn 100% veilig dankzij AES 256-bit SSL Security via Thawte en beveiligde afhandeling via onze zeer betrouwbare partner voor alle betalingsverkeer Ogone.
Betrouwbare verzendmethoden
DPD, UPS en De Post
 
 

 
Please wait, loading