Dragon Ball ≫ Dragonball Z TV box 01 Vegeta saga (uncut) DVD

Dragonball Z TV box 01 Vegeta saga (uncut) DVD

Dragonball Z TV box 01 Vegeta saga (uncut) DVD

Dragonball Z TV box 01 Vegeta saga (uncut) DVD

Sold out
  • Safe payment options: iDEAL, Bancontact, Maestro, Visa/Mastercard and more
  • Multilingual helpdesk
  • Shipping options: DPD, PostNL, DHL or UPS
  • 100% licensed products
  • Trustworthy: active since 1999
Other items in Dragonball Z TV DVD boxset uncut US
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Description

The Saiyans are coming! The last survivors of a cruel warrior race, these ruthless villains have carved a path of destruction across the galaxy, and now they have set their sights on Earth! They will stop at nothing until they have the wish-granting powers of the seven magic Dragon Balls for their very own.

With the fate of his family, friends, and the entire human race hanging in the balance, Goku, the Earth's greatest hero, must rise to meet the approaching threat. As he prepares for the fight of his life, Goku embarks on an epic journey that will take him to other worlds, pit him against new and old enemies alike, and force him to confront the dark secrets of his own past. At the end of his path, the most powerful opponent he has ever faces awaits - the evil Saiyan Prince Vegeta!

Remastered in high-definition and digitally restored widescreen transfer from original Japanese film. Newly revised English dialogue, English voice track with original Japanese music..

Season 01, 39 episodes on 6 discs!

Product details
Adult All ages
Department Video / DVD
Publisher Funimation
Series Dragon Ball
Shop Manga & Anime
Spoken language English , Japanese
Primary language English
Genre Comedy , Adventure , Action , Supernatural , Martial arts
Subtitle language English
DVD region 1 , 2 , 4
Product region US
Product Code FUN-DBZV6001
Customer reviews
Write a customer review

"i still love every second of the show!!!!" by Goku (Netherlands) on May 25, 2012

ik krijg er maar geen genoeg van ik heb nu alle seizoen 1t/m9 en ik heb alle seizoen al zo'n 2 a 3 keer weer gezien het is voor mij een groot motivatie punt en is ook een hulp bij mijn fitness doel ik kan er geen genoeg van krijgen.!!!

"aan te raden voor fans" by marino alleman (België) on Mar 13, 2012

echt de moeite van serie kwa beeldmateriaal aan te raden voor op flat screen hier en daar wat beeldverlies door het 16.9 efeckt maar storen doet dit echter niet tenzei je echt op detail let kwa verhaallijn komt op tgemak los maar een keer je het volgt ben je benieuwd naar meer geef 3 sterren omdat ik 1 aftrek voor geen dutch subtitels en 1 voor het beeldverlies op 16.9 maar voor de rest zeker aan te raden mooie serie mooie covers en info boekje top de wereld van dragon ball z sleurt je mee geremasterd zelfs na bijna 20j nog altijd topserie en was een erg stuk voor op zijn tijd en de volgende volummes kwa verhaallijn komen als maar beter dus zeker de colecktie binnenhaalen

"goede serie" by mike (Nederland) on Feb 8, 2012

De serie komt een beetje moeizaam op gang maar is leuk om te volgen. de beelden zijn erg verbeterd maar de ondertietels hadden beter gekund, die komen niet altijd overeen. wel een hele goede prijs/kwaliteits verhouding.

"1ste Seizoen" by maurice (Nederland) on Nov 13, 2011

Vroeger keek ik altijd op Cartoon Network met de hele familie Dragonball Z Toen het niet meer uitgezonden werd, bleef ik wel fan met games toen ik deze site een paar maanden geleden ontdekte hebben we direct het 1ste Seizoen aangeschaft we hebben nonstop gekeken echt een te gek Seizoen Hier leer je de personages nog wat kennen en knokken ze tegelijkertijd vooral Het einde met Vegeta is goed.

"First Season, Best Season." by TheGinyuForcE (Finland) on Mar 28, 2011

When Raditz arrived to earth and he told goku that he was his older brother, i was like what? It really looked hopeless for Piccolo and Goku to save Gohan, and Piccolo desperatly had to use the Special Beam Cannon. The most surprising moment in the saga was when Yamcha takes battle with Saibaman. I was so sure that Yamcha beated saibaman easily, while he was confidently saying to Vegeta that he could beat all rest of the saibamen... Well youll see what happens. Yamcha was bit too careless... And then, Z fighters against the other saiyan, Nappa the invincible? Tien fights against Nappa and after that... Well i think he felt bit of handless. :-D Nappa thinks he is unbeatable but Goku comes and takes on Nappa... Highlight moment from Saga when Goku powers up... Vegeta: Its over 9000! I loved the scene where Vegeta loads his GALICK GUN and Goku uses all of his power in his body to beat this prince of the saiyans, Vegeta. During the saga you will see lot of funny scenes... My favourite is where Vegeta drops down the sky after krillin and gohan hitted him with spirit bomb, Krillin walks close to Vegeta who lays at ground, krillin thinks that he is dead and says "now we dont need to look his ugly face" vegeta opens his eyes fast and yells "WHOS UGLY!?" Krillin was so terrified. I just couldnt stop laughing. Saga is oldest from the dbz series so quality is kind lame but it doesnt bother me. Remastered season rocks. I love the funimation voice cast.

"Dragonball Z: Vegeta Saga " by Mario (België) on Mar 1, 2011

Ik ben zeer wantrouwig om via het internet aankopen te doen. Via meerdere sites die Archonia aangaven als betrouwbare site besliste ik eens een kijkje te nemen. Na lang wikken en wegen heb ik toch het eerste seizoen van Dragonball Z gekocht. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik kreeg de box geleverd binnen de week. Qua service en betrouwbaarheid kan ik dus zeker niet klagen!
De box zelf ziet er ook goed uit. Over de box zelf zit er een kartonnen cover. Wel spijtig dat je de box er moet uitschuiven langs boven of onder en niet van opzij. De box zelf gaat open als een boek waarvan je elke zijde nog eens kunt omslaan. Hierin zitten 6 dvdjes(39 afleveringen), waarvan er telkens 2 elkaar overlappen en een klein boekje waar de belangrijkste karakters van het eerste seizoen uit de doeken worden gedaan. Zelf verkies ik de Amerikaanse versie met de Engelse tv achtergrondmuziek maar ik vind het wel leuk dat je kunt kiezen uit Japans met de originele achtergrondmuziek, Engels met de originele achtergrondmuziek of de Engelse versie met de Engelse tv achtergrondmuziek. Een minpunt is inderdaad hun zelfgemaakt breedbeeld maar mij persoonlijk stoort dit eigenlijk niet. Over de afleveringen kan ik weinig zeggen, alleen maar dat ze super zijn. Het enigste dat ik kan zeggen is dat je ze zelf moet ontdekken of herbeleven¿ Voor mij op naar seizoen 2!

"SUPEEERRR!" by 026wesley (Nederland) on Oct 20, 2010

Ik heb nu 2 DBZ boxen binnen de rest heb ik nog in me bestelling en anders sowieso op mijn wenslijst! Want deze SUPERMOOIE dvdboxen moet je gewoon hebben als fan! het is super kwaliteit en hele mooie boxen met de dvds er netjes in + een extra handig boekje met uitleg over de karakters en de episodes!

in 1 woord SUPEEERRR!

btw; de service van Archonia is TOP! Snel en Vertrouwd!

"Dragon Ball Z: Saiyan Saga" by Sam De Maertelaere (Belgium) on Jul 5, 2010

Toen ik klein was keek ik 's morgens vroeg vaak tv en zo ontdekte ik tijdens het zappen op een morgen ooit de serie Dragon Ball Z. Ondanks dat dit steeds op een franse post was en ik niets begreep van wat gezegd werd, was ik steeds gefascineerd door de vreemde wezens en de gespierde vechters met het fantastische hoge piekhaar. Veel later heb ik sommige afleveringen gezien in het engels en zo heb ik het verhaal een beetje leren kennen.
Toen ik dus enkele weken geleden deze site ontdekte kon ik het dan ook niet laten deze reeks es te bestellen en uit te proberen met de eerste in chronologische volgorde, de Saiyan Saga met mijn ultieme bad guy turns good icoon, VEGETA als de slechterik.
Qua levering geen problemen, dik in orde en mooi afgeleverd op tijd zonder problemen. Wel moet ik eerlijk zeggen dat de eerste saga ook nog de meest 'onschuldige', soms zelfs kinderachtige van allemaal is. Toch moet ik eerlijk zijn dat ik genoten heb van de clash met Napa en vooral Vegeta op het einde, hoewel het LANG duurde eer ze de aarde bereikt hebben.
Ik was verrast hoeveel afleveringen ik al gezien had op tv. Maar ook via Youtube heb ik reeds vele episodes of delen ervan gezien... Al bij al een zeer fijne ervaring vol nostalgie en dit gaf me tevens de kans verschillende personages te leren kennen van wie ik eigenlijk maar weinig afwist vroeger. Ik heb zo'n beetje de serie herontdekt... Op naar de seizoen 2 !!!

"Geweldige dragonball box" by yannick reinartz (Nederland) on Oct 10, 2009

Dit is een geweldige serie. Mensen die deze serie niet kennen moeten er toch eens na gaan kijken. Bij deze dvd box word er veel verteld over de dragonball z wereld verteld. In deze box komt meteen een groot gevecht tussen de hoofdrol spelers goku en vegeta. Dit is echt een AANRADER. Je hebt de dvd's al snel binnen en dan kun je een paar uur naar dragonballz gaan kijken.

"dragonballz season one" by vincent lucassen (Nederland) on Mar 31, 2009

ik had hem na de bestelling erg snel binne
heb de heele box in 1 stuk gekeken
omgewoon te zeggen te gek wand de tv verzie er van
hadden ze er veel stukken er uit geknipt zeker kopen dus echt een aanrader

"Seizoen 1" by dragonball rules (Netherlands) on Nov 8, 2008

er worden alsmaar recensies gegeven over de dvd-boxen, hier de recensie over het verhaal(vooral voor degene die nog niet bkend zijnn met dragonball):

Dragonball Z is een animatieserie die is begonnen in 1989, de serie is onderverdeelt in verschillende saga's, de hoofdpersoon is Goku, een saiyan die op Aarde leeft. in de serie zullen vooral de saiyans een belangrijke rol spelen, saiyans zijn geboren vechters. dit is het eerste seizoen van de serie de eerste ongecensureerde 39 afleveringen.

De allereerste saga, Vegeta Saga is niet gelijk de leukste, maar hij is wel het kijken waard, het is immers het begin van de legendarische serie.

het verhaal begint als de Goku's broer hem komt ophalen, de siayans zijn nog maar met weinig en ze kunnen Goku's hulp dus wel gebruiken. Als Goku weigert ontvoert Raditz zijn zoontje Gohan. Om zijn zoon terug te krijgen moet Goku krachten bundelen met zijn aartsvijand Piccolo, een Namek(groene wesens met puntoren).

Het lukt Goku en Piccolo Raditz uit te schakelen, ten koste van Goku dat wel. Raditz geeft de helden wel nog een laatste waarschuwing, er zullen nog twee saiyans naar Aarde komen en die zijn veel sterker dan Raditz zelf. Goku gaat in training bij king Kai en piccolo neemt Gohan mee om te trainen. de rest van de Z-Fighters beginnen ook met hun training.

Een jaar later arriveren de twee saiyans en begint het gevecht om de toekomst van de planeet en de Dragonballs, die iedere wens kunnen vervullen. het gevecht begint maar de saiyan Nappa lijkt onsterfelijk en Vegeta, de saiyanprins, is nog veel sterker, de Z-Fighters hebben Goku's hulp nodig, maar hij lijkt niet op tijd te komen om iedereen te kunnen redden..........


Het allereerste seizoen is nu op DVD, een must have! ben je niet bekend dan is dit je kans om het zelf te bekijken, met als hoogtepunt het gevecht tussen Goku en Vegeta, de twee grootste rivalen van de serie.

"Het blijft gewoon geweldig" by Dieuwke Niks (Nederland) on Oct 25, 2008

Na lang speuren en wikken en wegen dit seizoen van Dragonball Z gekocht en geen moment spijt gehad!
Ik vond het geweldig alle afleveringen weer terug te zien en te denken 'oh ja, dat gebeurde ook nog!'.
In record tijd heb ik alles achter elkaar bekeken en krijg er geen genoeg van.
De box met DVD's ziet er top uit en de kwaliteit van de DVD's is gewoon goed. Op naar seizoen 2!

"geweldig" by ricardo (Nederland) on Sep 1, 2008

was effe zoeken om de episodes te vinden maar uit eindelijk kwam ik hier te recht.
vind het gewoon een toppertje ben er echt super blij mee
heb gelijk weer een paar boxen besteld

"überraschung" by markus haller (Österreich) on Jul 29, 2008

auf den inhalt gehe ich jetzt mal nicht ein, ein fan kennt den sowieso!
überraschend war das - für eine serie dieses alters - sehr schöne bild, das erst auf größeren diagonalen einen etwas unruhigen bildstand erkennen lässt, jedoch gute farben und hohe schärfe aufweist. Und ich konnte es garnicht glauben - beim englischen 5.1 track gibt`s doch glatt ein paar surround - effeckte.
Für Fans eindeutig ein Muss!

"A must see!" by Revanchist84 (Belgium) on Jun 30, 2008

Dragonball Z was de eerste anime die ik ooit had gezien en sinds toen ben ik begonnen met mijn grote zoektocht naar Dragonball Z merchandise. Toen ontdekten ik deze site dankzij Razzex en heb veel gevonden. Dragonball Z is een serie die gewoon iedereen gezien moet hebben. Ik ben er ook nog altijd mee bezig.

It's A must see!

"Top!" by Marieke (Nederland) on Apr 4, 2008

HET begin van de geweldige anime dragonball z. Een geweldige saga met veel actie en humor. Voor velen was dragonball z toch wel het begin van de anime verslaving ;)

"geweldig!!" by Naveen Sanker Sing (Nederland) on Apr 2, 2008

Ik had een paar jaar geleden de losse delen van dragonball Z gehaald en helaas heb ik ze niet allemaal en kan ze ook niet nergens meer vinden.
Toen ik deze boxset zag, twijfelde ik of hij daadwerkelijk op me dvd speler zou afspelen (regio 2, maar me tv kan wel NTSC afspelen).
Afijn, gewoon besteld en het resultaat is geweldig. Ik heb de boxset binnen een week gekeken.
Heb een 32" LCD tv dus de breedbeeld komt goed tot zijn recht en in vergelijking met de "ouwe" dragonball Z dvd's ziet het er veel scherper uit en klinkt het geluid uitermate goed.
Ik heb daarna alle andere boxsets besteld en kan niet wachten op de Cell saga.

"Good childhood memories" by SumPi (Netherlands) on Dec 28, 2007

At first I ordered this for "fun" reasons. I was bored and wanted to take a look at some Dragonball Z episodes. So I decided to give this a shot. It was well worth it because it has gotten me hooked to Dragonball Z once again.

The 16:9 screen is something that you need to get used to. If you have a television set that supports it then there's no problem. But people like myself (who do not have such a tv :[ ) need to get used to it. Some images do appear to be cropped with missing heads and other missing parts. But luckily it's not a lot that is missing.

I'm really happy that this version is not censored, the old censoring used to annoy the crap out of me. The images are nice and clean too :D The audio is great, although I do miss the old opening theme (Rock the dragon!)

Overall I am very satisfied with this purchase and am definately going to collect all the other seasons.

"Een must-have voor DBZ fans!" by Nils_McCloud (België) on Dec 22, 2007

Vroeger moest je als je alle dbz episodes wou zo'n 20 dollar betalen voor een dvd van 3 episodes. Als je weet dat er 291 DBZ episodes zijn, dan zit je al snel boven de 1500 dollars voor alle dvd's samen.

Funimation heeft nu eindelijk een juiste beslissing gemaakt en is begonnen met het uitbrengen van de DBZ episodes in dvd box sets. Bovendien is de prijs hiervoor zéér redelijk. Als "bonus" zijn de episodes in HD gerestaureerd. Wel moet ik zeggen dat sommige artefacten uit de episodes nog steeds zichtbaar zijn, wat wijst op een paar onvoorzichtigheden. Bovendien zijn ze in 1080p, de hoogste trap van HD. 1080p is echter breedbeeld, en dus heeft men ter compensatie bovenaan en onderaan stukken moeten wegknippen. Enkel de meest hardcore fans zullen hier echter op klagen, aangezien ik er maar 5 minuten voor nodig had om gewoon te worden aan het nieuwe beeldformaat.

Ook goed is de audio: men heeft alle japanse en engelse audio op de discs gezet, plus engels dialoog met japanse muziek (wat overigens in 5.1 Surround is).

Deze dvd ís de definitieve DBZ collectie en een must-have voor DBZ-fans!

"Zeer goed" by firefox (België) on Sep 6, 2007

Ik was wat sceptisch toen ik deze box bestelde, aangezien het een amerikaanse uitgave was dacht ik dat het weer een regio 1 verise ging worden, maar ze speelt prfect op een regio 2 dvd speler :).

De herwerking is niet echt speciaal maar de prijs is wel stukken beter dan de franse uitgaven en volgens mij is het inderdaad uncut, maw geen dingen weggewist en geen blauw bloed!

De oranje dozen is wennen, maar de dozen zijn mooi afgewerkt. 1 nadeel aan de verpakking het schijft er van onder naar boven uit, terwijl een doos die enkel naar rechts uitschijft beter was geweest.

aanrader voor iedereen!!!

"geweldig" by mcrabith (Netherlands) on Aug 9, 2007

heb hem nog niet binnen maar kan haast niet wachten.
heb er al een paar andere episodes gezien .
en mooi beeldkwaliteit enz.
ze mogen opschieten met de volgende saga's

in 1 woord geweldig

"Een stukje geschiedenis!" by Nick van der Bie (Nederland) on Aug 7, 2007

Bij het lezen van sommige reviews had ik er mijn twijfels over om de dvd box aan te schaffen. Maar de nieuwsgierigheid en het enthousiasme namen die twijfels weer weg.

Ik ben nu bijna klaar met de box (wat erg jammer is, want ik kan het blijven kijken). Ik krijg gewoon weer kippevel net als vroeger als Goku zich oplaad om Nappa hetzelfde te laten voelen, als wat hij Tien en Yamcha heeft aangedaan.

Over de kwaliteit hoef en kan ik niks zeggen, want zelf zou ik het niet beter kunnen. Ik ben allang blij dat ik dit op dvd kan vinden en zeker in een box.

Zoals ik al zei ben ik bijna klaar met de Vegeta saga en ik kan niet wachten tot ik de volgende saga(Namek) in huis heb.

Bij deze Archonia: Keep up the good work!

ps Komt de sage met majin buu ook nog?

"perfect!!" by Özdemir Kirbuga (Nederland) on Aug 2, 2007

Eindelijk !!
Een uncut versie van dbz met engelse audio.
ik ben blij dat het naar widescreen is gegaan,
mensen zeggen dat je veel mist.
maar dat is niet waar ,gewoon een derde deel van een hoofd mist.
de kleur is ook erg goed.
echt kopen

"yes!eindelijk dragon ball z!" by charlene Van den Broeck (België) on Jul 31, 2007

kheb de eerste box besteld.Ik kijk er al naar uit kan mij niet schelen als het breedbeeld is ik moet toch op mijn pc kijken(laptop) omdat het regio 1 is dus mij geen verschil.KHeb vroeger nog de eerste 10 afleveringen op dvd gehad dat vond ik al schone kwaliteit maar ben toch blij dat ik het volledig seizoen zal hebben!go goku !!!and bad ass vegeta!!!

"Yes" by Romanio Entingh (Nederland) on Jul 29, 2007

Ben blij dat de show eindelijk in goede kwaliteit op DVD is gekomen.
Het was erg leuk om de afleveringen weer opnieuw te zien en ongecensureerd nog wel.

Doordat het nu uncut is zijn er meer afleveringen bij gekomen die nooit op tv zijn uitgezonden.
Raad deze dvd aan aan iedere vroegere dbz-fan. De klachten over kleurvervagingen en die breedbeeld dingen is bullsh*t. Het ziet er gewoon goed uit.

Kopen dus!!

"Een sculptuur met scherpe randjes" by E.H.? (Nederland) on Jul 13, 2007

Voor iemand die zich tot nu toe niet goed kon verdiepen in dbz is dit de kans van je leven. Deze nieuwe set van maar liefst 39 afleveringen in 6 dvds met zowel de originele japanse stemmen en muziek als de originele engelse stemmen en muziek (in 5,1 dolby digital sur.sound) en ook nog eens de originele engelse stemmen met de originele japanse achtergrondmuziek is wat vele fans lang voor gewacht hebben. Hoewel Funimation niet al te eerlijk is geweest in de kwaliteit van wat ze zouden leveren wat betreft de originele kleuren als vlekkeloze beeld mag de 'digitaly remastered' van mij wel voor zichzelf spreken. De grote minpunt is toch de gecropped beeld, maar voor een fan die lang heeft gewact voor uncut dbz aflevering voor een betaalbare prijs is dit de set die je wilt hebben. Hoewel in de trailer werd gesproken van een definitieve versie is er een deel van me die stiekem hoopt op een nog betere versie zonder de bovengenoemde minpuntjes. Hoe dan ook heb ik geen spijt van dat ik deze set heb gekocht.

"toppie" by thomas verhoef (Nederland) on Jun 26, 2007

hey ik kwam hier via via maar dit is echt top.
veel dbz en dbgt dvd boxen en ijndelijk kan ik mijn dragonball strip serie afmaken om de misende delen te kopen.
en dit is al helemaal strak sbz sesoen 1 waar gohan nog klein is en radiz is dit is een must have.

"een top box" by A.J J (Nederland) on Jun 12, 2007

eindelijk brengt funimation dbz uit op een goeie boxset. dus niet meer 20 euro voor 3 afleveringen.
het is ook nog ongesensueerd. ben jji een echte dbz fan? laat dit unieke box dan niet door je handen weg glippen.

"Best Dragonball Z ever made" by Devy (Belgium) on May 24, 2007

This is great. Its the best dragonball z ever made. And its cool that you can choose between english, japanese and english spoken but japanese backround music.

"nice" by dennis moolenaar (Nederland) on Apr 27, 2007

nice boxset nice cover
quality is also very good
it contains a booklet with
character profiles and the dvd's have english
an japanese audio also have english subs

"Best Dragonball Z boxset ever" by Mandalore (Belgium) on Mar 12, 2007

I still remember the first time i watched the saiyan saga on TV, a lot of thngs where cut out and the voice acting was diferent, even complete episodes where cut out the first time!
Now funimation brings this saga complete under the name Vegeta Saga! All uncut episodes like it was intended to be!

About the boxset
The boxset looks good, and when you open the boxset you see 6 DVD's and a booklet.
The book contains episode summaries and character profiles.
At the 6 disc you have some extras how do remastered the series.
each disc contains 7 episodes exept ofr the last one.
also a good thing is that the episode name entry is diferent then the previous boxset released, its now the style of all the otehr dbz saga's
anotehr good thing about the DVD's is the audio.
3 audio tracks included
* English with japanese music
* English original airaidio (from the previous boxset)
* and japanese audio.

The widescreen makes the episodes very cool and the image is so cool and high definition.
i cant wait for the next boxsets!

"One of the best saga's" by Kenitay Cordromp (Nederland) on Mar 7, 2007

The vegeta saga is one of those saga's that are very interesting. The first appearance of Prince Vegeta, with Goku's first big to the death fight.

Ofcourse the saga in DVD quality makes it so good for the hardcore Dragonball fan.

"Niet wat het zou moeten zijn..." by Maurice (Nederland) on Feb 19, 2007

Ik schrijf deze recentie omdat omdat ik heel eerlijk wil zijn tegenover de potentiële kopers. Ik ben zelf al zeer lang fan van de DragonBall series en zoals velen inmiddels weten, heeft FUNimation nog nooit deze saga ongecensureerd uitgebracht. Natuurlijk is dit je kans om eindelijk deze te zien in volle glorie, maar FUNimation heeft helaas de kantjes ervan afgelopen met het opnieuw uitbrengen ervan. De belangrijkste kenmerken:

- De video is door FUNimation opnieuw bekeken en meent deze ge-remastered te hebben. Dat wil zegge dat het beeld opgepoest is en niet meer geplaagd zou worden door de oudheid van het materiaal. Het tegendeel is echter waar. Defecten in de originele film zijn nog steeds zichtbaar en de kleur is nog steeds niet origineel en het beeld is op sommige momenten te licht. Als laatste een opmerking over het beeldformaat wat je krijgt: breedbeeld. De originele TV uitzendingen in Japan en de 'oude' DVD's van FUNimation zijn volledig scherm (zoals de originele makers dit bedoeld hebben). Je gaat dus stukken van het beeld missen (boven en onder). De meningen over dit onderwerp zijn echter verdeeld, maar de echte fans zullen het wel eens zijn dat dit niet de manier is.

- De audio is daar en tegen weer heel goed in deze nieuwe uitgave. 5.1 geluid voor diegene die er de geluidsinstallatie voor hebben. Nieuw in deze uitgave is de mogelijkheid om de Engelse versie met de originele Japanse muziek te bekijken. Verder is de originele Japanese versie en de Engelse TV versie beschikbaar. De ondertiteling is zeer trouw vertaald en gaat prima samen met de Japanese versie waarvoor deze bedoeld is. Helaas ontbreekt de originele intro van DragonBall Z (Cha-La Head Cha-La) in deze uitgave als je de Engelse versie met Japanse muziek bekijkt (5.1), terwijl de outro wel de originele muziek bevat, hier dus weer een minpunt.

- De verpakking zit goed in elkaar en is goed afgewerkt (als je van oranje houdt tenminste). Je kunt deze openklappen en de schijfjes zijn makkelijk los te halen (beter bekend als Digi-pack). Het bijgeleverde boekje met samenvattigen van de afleveringen en de biografie is mager, maar toch leuk om door te lezen (kleine foutjes daargelaten).

Mijn conclusie is dat deze uitgave niet is wat het zou moeten zijn. Veel mensen die er niet van bewust zijn dat DragonBall Z nooit bedoeld is voor breedbeeld zullen waarschijnlijk wel tevreden zijn hiermee. De echte fans zullen echter sceptisch zijn en hopen todat FUNimation een keer een echte definitieve versie uitbrengt. Aan de andere kant is dit de kans om het 1e seizoen eindelijk zonder censuur te kijken.

"De beste" by jeroen verstraaten (Nederland) on Feb 15, 2007

Als u van dbz hou en nog niet alle dvd`s heb is dit de kans om de beste versie tot nu toe in huis tehalen.
Ik heb al een paar eps gezien van deze dvd box en ik moet zeggen dat de eps er super uit zien.
Ze zijn ook nu in breedbeeld en 100% uncut + 3 audio tracks waarvan 1 in dolby 5.1 geluid.
Dus deze box set en de volgende die 22mei uitkom is een must voor elke DBZ fan.
Toppie