Rurouni Kenshin ≫ Rurouni Kenshin boek 01 Nederlandse versie

Rurouni Kenshin boek 01 Nederlandse versie

Rurouni Kenshin boek 01 Nederlandse versie

Rurouni Kenshin boek 01 Nederlandse versie

Sold out
  • Safe payment options: iDEAL, Bancontact, Maestro, Visa/Mastercard and more
  • Multilingual helpdesk
  • Shipping options: DPD, PostNL, DHL or UPS
  • 100% licensed products
  • Trustworthy: active since 1999
Other items in Rurouni Kenshin manga NL
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Description

In het midden van de vorige eeuw staat Japan op de drempel van het Meiji-tijdperk. Het land kent een abrupte overgang van de middeleeuwen naar de industrialisering. De samoerais hebben hun plaats niet meer in deze moderne samenleving waar de krijgers minder nuttig zijn dan de handelaars. Ze zijn werkloos, ze mogen hun sabel niet meer dragen, ze worden geconfronteerd met geweren en kanonnen¿ De samoerais zullen langzaamaan verdwijnen om tot het verleden te behoren. Kenshin is één van deze verloren krijgers. Deze Grote Sabelmeester is een zwerver geworden die over de Japanse wegen dwaalt. Maar dankzij zijn ridderlijke geest en zijn dapperheid zal de gewezen huurling een geliefd en gerespecteerd bestrijder van het onrecht worden. Rurouni Kenshin is geïnspireerd op het leven van een beroemde samoerai en combineert op een scherpzinnige wijze indrukwekkende actiescènes met een beshouwing omtrent de overgang naar het industriële tijdperk. Één van de meest gelezen en opgehemelde reeksen in de hele mangawereld.

Product details
Adult All ages
Department Books / TPB-Manga
Publisher Glenat
Series Rurouni Kenshin
Shop Manga & Anime
Primary language Dutch
Genre Comedy , Drama , Samurai
Product Code GLE-RKET1001
Customer reviews
Write a customer review

"Goede reeks, mindere vertaling" by NeeNee (Belgium) on Sep 3, 2011

Het verhaal van Kenshin is een klassieker, en terecht. De reeks is spannend met goede personages, en snijdt ook een paar diepere thema's aan zonder meteen filosofisch te worden. Bovendien kun je er nog wat van leren over de geschiedenis van Japan. Jammer genoeg is de Nederlandse versie iets minder geslaagd: de vertaling klinkt vaak houterig en bevat verscheidene taal- en spelfouten. Erg jammer.

"Geweldig!" by may miller (België) on May 14, 2009

Ik leende deze manga onlangs van mijn beste vriendin en sindsdien ben ik absoluut fan van deze geweldige reeks pockets! Ik was er zelfs zo in de ban van dat ik al direct nadat ik ze gelezen had als een razende gek de archonia-website doorzocht om te zien of ze deze manga in voorraad hadden. En zie. . . Een verplichte aanschaf voor iedere échte mangafan. Ook een echte aanrader voor fans die houden van manga en anime in de trent van samurai7 of andere manga en anime die verhaalt over de strijd tegen het onrecht met de katana. ;)
My respect to the writer!!!!

"Mooi, spannend, luchtig én diep!" by Lee (Nederland) on Mar 15, 2009

Dit is er een die je wilt hebben.
Iedere keer zul je weer zien dat het nooit saai zal zijn.
Ik hou ook van deze manga omdat tekenstijl me bevalt, bij grote paginavolle tekeningen is er duidelijk heel veel aandacht aan besteed.
Iedere grote 'badguy' die hij zal tegenkomen is duidelijk veel aandacht aan besteed maar ook wat karakter betreft.
Kenshin wordt voortdurend geconfronteerd met vijanden uit zijn verleden nu hij zijn leven probeerd te beteren en slechts een type zwaard heeft met een vlakke kant waar het scherp hoort te zijn. Hij doodt niet meer en dit maakt de confrontaties gecompliceerder. Maar ook het feit dat hij vrienden ontmoet heeft.

Hoewel 'Kenshin' een luchtig verhaal kan hebben zal het altijd dieper gaan dit maakt het altijd spannend. Het verhaal kan niet alleen bestempeld worden als een zoveelste samurai verhaal.
Spannende actie, prachtige tekeningen, mooi verhaal.